top of page

Jentegaming i fem av våre medlemsklubber!

I forbindelse prosjektet "Jentegaming og fysisk aktivitet - et inkluderingsprosjekt i idrettslag” har fem av våre medlemsklubber i løpet av august og september gjennomført åpne dager for jenter.


Foto: Fra Lier IL Esport

Formålet med jentegaming-prosjektet er å utarbeide en god mal for videre e-sportprosjekter med søkelys på jenter. Målet med de åpne dagene var først å fremst å skape engasjement og interesse rundt e-sport for jenter. Vi håper erfaringene kan bidra til læring og kompetanseheving nasjonalt, slik at vi får en lavere terskel for å skape mer aktivitet for denne målgruppen.


Takket være Lotteri- og stiftelsestilsynet har vi fått muligheten til å støtte et utvalg av våre medlemsklubber i et nyskapende og banebrytende pilotprosjekt kun for jenter i norsk e-sport! Vi har samlet sammen en oppsummering fra alle de fem klubbene som var med i dette prosjektet:

Volda E-sport var først ut med åpen dag for jenter søndag 12.august. Arrangementet foregikk på Samfunnshuset i Volda fra kl 15.00-19.00. I løpet av dagen var omtrent 20 jenter i alderen 8-15 år med på arrangementet! Det ble spilt på både PC og konsoll. BeatSaber og BlazePods fra LivingSport ble særlig godt tatt imot av deltakerne, da disse skapte god stemning og liv i lokalet.I forkant av den åpne dagen ble det promotert på Facebook og Instagram. VES hang opp 30 plakater og kontaktet lokalpressen om satsingen. Dette resulterte i to flotte artikler som nettopp tar opp tematikken som er så viktig å få frem: Hvor viktig det er å inkludere jenter inn i E-sporten.


Den åpne dagen resulterte i - At jentegaming nå er blitt et fast ukentlig tilbud på Volda E-sport! Engasjementet kom fra deltakere fra den åpne dagen, som nå vil holde i jentegamingen fremover.

Det er ikke første gang Lier IL E-sport inviterer til LAN! Men dette var aller første gang de arrangerte sitt Jentegaming LAN. E-sport Alliansen hadde også stor glede av å være med og besøke Heiahallen under dette LANet den 19.-20.august.


Heihallen i Lierskogen var fylt med lilla neon lys, lysende pc-skjermer og skikkelig god stemning. I alt var det 44 deltakere som deltok i et aldersspenn fra 12 til 40+ år. I forkant, hadde Lier IL blitt omtalt i lokalavisa og i et radioinnslag hos NRK Buskerud. LANet ble også godt spredt på klubbens sosiale medieplattformer.Under helgen kunne vi se spill som Mariokart-, Beatsaber-, Valorant, Fallguys og Fortnite. Flere frivillige bidro til at helgen fullspekket av konkurranser og underholdning. Flere av jentene streamet og arrangementet hadde også besøk av streamerne: Centane og Byrbotten. I tillegg til gaming fikk jentene også danse og trene med Friskis og Svettis. KRED Norge gjennomførte Fortnite og Lier ILs egen ”Fallgirls-turnering”. Viewalk viste frem sitt produkt, Altibox hadde stand med Fifa og en felles Kahoot. LANet hadde til og med en egen neglesalong hvor den profesjonelle negledesigneren Camilla, prydet jentenes negler i alle regnbuens-shellac-farger og til og med diamanter kunne man få på toppen av det hele. Arrangementet resulterte i svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne og vi håper at det blir flere JenteLan i fremtiden!Lørdag 19.august fra kl 11.00-16.00 arrangerte Buvik Esport åpen dag med jentegaming i Skaunhallen i Buvika. Deltakerne fikk benytte esport-rom med Pcer og PS5. Her ble det organisert både fysiske- og spillbaserte konkurranser. Blazepods ble godt tatt imot, da det viste seg å være en populær og morsom aktivitet for jentene.
Her ble deltakerne utfordret i reaksjon, koordinasjon og hurtighet! Midtveis i arrangementet ble det også servert mat og drikke. I alt var det 9 deltakere i alderen mellom 9-17 år. Selv om deltakerantallet ikke var så høyt som man kanskje hadde håpet, er det verdt å nevne at klubben fikk besøk av 3 deltakere fra nabokommunene! Den åpne dagen resulterte dessuten i at Buvik Esport fikk rekruttert en ny kvinnelig e-psort trener! Det viste seg at jentegaming-dagen bidro til herlig engasjement. Vi ser virkelig frem til å høre og se mer av det faste jentegaming tilbudet annenhver uke hos Buvik Esport. Vi gleder oss til å komme på besøk!
Foto fra: Buvik Esport

Lørdag den 2.september deltok omlag 40 jenter i forskjellige aldersgrupper på åpen dag for jenter hos Tollnes E-sport! Glade og nysgjerrige deltakere fikk prøve ut forskjellige spill som bl.a.: Fortnite, Roblox, Mincraft og Mario-Kart. I tillegg fikk de også testet ut Blazepods. Det viste seg å bli en populær aktivitet. Deltakerne syns også det var ekstra gøy å få teste ut ulike spill som de kanskje ikke hadde prøvd tidligere.


Tollnes E-sport promoterte og delte tekster, bilder og lenke til nettside på sosialemedier. Og et kjempeflott radio-intervju hvor klubbleder fortalte om Tollnes-esport og om hvor viktig det er å skape et inkluderende og trygt e-sporttilbud for jenter. Hør på radioinnslaget med Mario Vasquez her.


Eller les mer om arrangementet til Tollnes E-sport på deres nettside.
Begby IL E-sport åpnet klubbhuset sitt den 2.september og 10 jenter i alderen fra 9-13 år trådte inn på lokalet. Flere av jentene hadde aldri vært i klubben før og hadde blitt invitert med venninner. Det ble raskt avklart hva jentene hadde mest lyst til å spille, nemlig Fortnite!


Til tross for at jentene kunne spille det de ville. Jentene fikk middag servert og organisert fysisk aktivitet ble også satt i gang av de frivillige. Under arrangementet var det tre frivillige som bidro med gjennomføringen og de ulike aktivitetene. Det skal nevnes at Begby IL E-sport har åpne dager på tirsdager. Her inviterer klubben inn alle som er nysgjerrige og ønsker å komme å prøve spill. En egen åpen dag for jenter kan likevel bidra til at flere jenter som kanskje ikke ville kommet ellers er med å delta. Etter arrangementet har også kommunen vist stor interesse og klubben håper å se flere tverrfaglige samarbeid i tiden fremover.


Etter at denne fasen av prosjektet er gjennomført, håper vi at flere jenter vil benytte seg av e-sportklubb tilbudene i sine nærområder. Vi håper dette inspirerer flere klubber til å opprette et permanent e-sporttilbud for jenter med vekt på fysisk aktivitet, mestring og glede; forankret i E-sport Alliansens visjon: aktivitetsglede

til alle barn og unge.
240 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page