top of page

Jentegaming 2024

Vi startet året med Jentegaming på Sentralen I Oslo!

(Mulan og Stine Kamilla (Centane) Foto: Ayman Yassir)


Lørdag 20. januar 2024 hadde vi Jentegaming på Sentralen. Bakgrunnen for dette prosjektet var at vi tidlig i 2023 søkte midler fra Lotteri- og Stiftelsestilsynet til «Jentegaming og fysisk aktivitet – et inkluderingsprosjekt i idrettslag», Vi mottok finansiering for dette prosjektet våren 2023.


Sammen med våre fem medlemsklubber: Volda-, Buvik-, Tollnes-, Begby- og Lier E-sport startet vi prosjektet. Klubbene arrangerte hver sine åpne dager for jenter. Her var det opplegg med både fysisk aktivitet og gaming med mulighet for å prøve flere spill. I etterkant kunne klubbene samle og dele erfaringer med mål om å skape et mangfoldig tilbud i sine klubber.Deretter tok vi med oss erfaringene fra klubbene og arrangerte Jentegaming på Sentralen i Oslo. Dette var en åpendag hvor vi inviterte interesserte, nysgjerrige og engasjerte jentegamere. Omtrent 200 jenter dukket opp på selve dagen! Tross at dette var aller første gangen vi hadde arrangert noe lignende på Sentralen i Oslo. Det sto deltakere oppover trappene i kø før åpning og iløpet av hele dagen ble pc-er og konsoller brukt flittig.


Gjennom samarbeid med flere engasjerte krefter: gaming- og esport-aktører, innholdsprodusenter, streamere, utøvere og frivillige klarte vi å gjennomføre aktiviteter, som en Mario Kart-turnering, BlazaPod-konkurranse, perling, flere spill som: Roblox, Valorant, Fortnite, retro-gaming og indie-spill.


Arrangementet varte hele dagen og vi så at tilbudet ble godt tatt imot av målgruppen. Flere etterspurte flere lignende arrangementer fremover. Noe som motiverer oss til videre arbeid for å skape et mer inkluderende miljø i gaming og esport.


Men ettersom dette prosjektet nå avsluttes - hva skjer videre?

Vi ønsker et mangfold i miljøet og at man uavhengig kjønn kan konkurrere sammen i esport. Før vi ser at vi kan nå dette målet, ved at vi er med på å skape trygge arenaer for jenter. Dette mener vi er et viktig steg i riktig retning.


Stor takk til Lotteri- og Stiftelsestilsynet for å støtte hele prosjektet, og som alltid, Sparebankstiftelsen DNB for å finansiere og støtte oss på denne reisen i norsk gaming og esport.

 
227 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page