top of page

E-sportturnering og engasjement på Furuset bibliotek og aktivitetshus!

Skrevet av Mulan Friis


OneGames søkte Altibox-fondet gjennom E-sport Alliansen.

Nå blir det FC24-turnering på Furuset bibliotek og aktivitetshus! Dette herlige initiativet kommer fra OneGames og er skapt for å engasjere ungdom i Oslo. Vi møtte Daglig leder, Vinoch Seenivasagam på Deichman Nordtvedt for å høre mer om FC24-turneringen de planlegger sammen med FUBIAK (Furuset bibliotek og aktivitetshus). De har sitt fokus på inkludering og fellesskap. Arrangementet skal være for og av ungdommer. Være en trygg og sosial arena hvor ungdommer kan møtes og spille sammen.

Foto: Ayman Yassir: Vinoch Seenivasagam (Daglig Leder, OneGames)


Dette er ett av flere spennende tiltak som er blitt gjennomført av klubber som gjennom samarbeidet Altibox og E-sport Alliansen er tildelt midler fra Altibox-fondet. Nettopp muligheten for inkludering, samt å skape trygge arenaer for gaming er sentralt i dette samarbeidet. Er din klubb interessert i støtte til arrangementer, kompetanseheving eller utstyr, kan du lese mer om Altibox-fondet, samt søke her.


OneGames

OneGames ble nylig en medlemsklubb hos oss (E-sport Alliansen), Gruppen består av fem entusiastiske unge studenter fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). De ønsker gjennom e-sport å skape tilbud for ungdommer fra 14 år og oppover. Målet deres er å skape mer aktivitet for ungdommer spesielt i Oslo-øst området.


Foto: OneGames. Fra venstre: Truc Nguyen, Abdul Amin Khan, Vinoch Seenivasagam, Subaskaran Vakksan og Metehan Teke.


Stifterne av OneGames, Vinoch Seenivasagam, Truc Nguyen, Abdul Amin Khan, Halit Metehan Teke, og Subaskaran Vakksan Subramaniam, startet organisasjonen som en ungdomsbedrift tilbake i 2018. Deres fokus var da å arrangere e-sportbegivenheter for ungdommer i bydel Stovner. Som en medlemsklubb hos E-sport Alliansen, har de utvidet sitt engasjement til å omfatte hele Oslo-øst, med mål om å fremme fellesskap og inkludering gjennom gaming og e-sport.


Foto: Ayman Yassir

Fra venstre: Vinoch Seenivasagam (Daglig Leder, OneGames),

Mulan Friis (Kommunikasjonsansvarlig, E-sport Alliansen)


Turnering på Furuset

Vi E-sport Alliansen møtte nylig OneGames for å høre mer om deres arbeid. I dette møtet ble det tydelig at OneGames har identifisert et stort potensiale i Oslo. De ønsker i sitt arbeid å engasjere flere ungdommer. Særlig de som kanskje har falt ut av idretten, skole eller trenger en sosial arena hvor de kan oppleve mestring og treffe andre likesinnede. Som en del av deres innsats, arrangerer OneGames en FC24-turnering på Furuset bibliotek og aktivitetshus.


Eskinder Roth, miljøarbeider på FUBIAK, påpeker at gaming-rommet i andre etasje er et populært samlingssted for barn og ungdom. Han ser også stor verdi i å sette i gang med mer organisert e-sport tilbud i lokalet.


"Vi ser at FC24 spesielt er populært her. Gamingrommet gir barna og ungdommene en mulighet til å være sosiale og møte nye venner i et trygt miljø. Det er viktig å ha et sted hvor de kan samles og delta i aktiviteter de liker, i stedet for å sitte alene hjemme." -sier Roth.


For felleskap og inkludering

Daglig leder i OneGames, Vinoch Seenivasagam, understreker viktigheten av slike initiativer for å motvirke frafall fra organisert idrett og ungdomskriminalitet.


"Vi ønsker å skape flere aktiviteter som treffer ungdommer i alderen 14-15 år, og vi ser et stort behov for fellesskap og inkludering. Det er viktig for at ungdommene kan utvikle seg både sosialt og personlig" sier Seenivasagam.


Videre understreker han hvor viktig det er å bygge et positivt miljø for ungdommer og å dra med seg de eldre ungdommene som bidragsytere i slike prosjekter.


En frivillig innsats for fremtiden

OneGames, med sine røtter i Stovner, har gjennom sine initiativer vist at de forstår behovene og utfordringene i lokalmiljøet. Deres arbeid har allerede fått oppmerksomhet i lokalområdet. Gruppen ser at det er behov for å skape mere aktivitet for ungdommene i Oslo og ønsker å se flere eldre ungdommer dra i gang tilsvarende initiativer. Vi heier på OneGames og håper de fortsetter det gode arbeidet med å inkludere og engasjere flere ungdommer i Oslo.


78 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page