top of page

Alliansens arbeid styrket med en fantastisk prosjektstøtte fra Sparebankstiftelsen DNB.


Bredde-esport alliansen har med Lier IL som arrangør, gjennomført en vellykket breddeserie i Overwatch. Til våren utvides tilbudet til å gjelde flere lag. Nå er aktivitet i regi av klubbene i Alliansen sikret med en gedigen gave fra Sparebankstiftelsen DNB.

Sparebankstiftelsen viser tillit til Bredde-esport-alliansens prosjekt “E-sport for alle”, med fullt tilsagn på søknad. Viken IK er en viktig støttespiller.


Bredde-esport alliansen har jobbet intenst, og er nå klare for å skape og legge til rette for aktivitet. Vi har mål om å få dette til med fokus på tre hovedområder.

-Breddeseriespill.

-Støtte til gjennomføring av bredde-e-sportcuper.

-Erfaringsfangst for deling.


Det er mange gode tiltak rundt om i Norge. Vi vet at det gjøres mye godt arbeid i mange andre klubber og lag. I Trondheim, Innlandet og på Vestlandet kjenner vi til flere gode prosjekter. Dette blir vårt bidrag til å løfte kvaliteten og kunnskapen for bredde-e-sporten. Selv om vårt initiativ spinner ut fra klubber i Viken, ønsker vi et positivt samarbeid med alle som ser verdien i deltakelse eller samarbeid med Alliansen. Vårt prosjekt- eller Allianse er ikke geografisk begrenset.


2.5 millioner i støtte oppleves som en enorm tillitserklæring. Vi er dypt takknemlige for gaven Sparebankstiftelsen DNB gir oss. Ekstasen var til å ta og føle på blant representantene fra medlemsklubbene når nyheten ble sluppet. Dette vil gi enorme muligheter til å bygge videre på et allerede godt igangsatt arbeide. Prosjektfasen for “Breddeseriespill – e-sport for alle!” gjelder for kommende 2,5 år.


Medlemsklubbene har som fellesnevner at de er frivillige organisasjoner, registrert i frivillighetsregisteret som har fokus på breddeaktivitet. Alliansen er foreløpig kun en samarbeidsplattform/nettverk og ingen egen organisasjon, men med solid økonomisk støtte til å sette skikkelig fart på aktiviteten oppstår også behovet for en formalisering av vårt virke.


Viken Idrettskrets har vært vår “trygge mor” i prosessen med søknad om støtte. Det er til vårt eget overordnede organisasjonsledd vi som klubber opplever størst tillit. Derfor var det naturlig for Alliansen at Viken Idrettskrets stod som avsender når søknad om et omfattende prosjekt skulle sendes inn. Men “eier” og gjennomfører av prosjektet er fullt og helt Alliansen. Viken Idrettskrets vil fungere som kontrollør av at det gjennomføres etter hensikt.


Planleggingsfasen for vårens seriespill er i gang, det samme er “trener forum” i regi av Bakke IF/Eiker E-sport. Midlene fra stiftelsen gir oss mulighet til å få på plass en koordinator. Ansettelsesprosessen starter på nyåret.

Nå gleder vi oss til å ta fatt på et nytt år med masse god aktivitet for bredde-esport-klubbene.


Har du spørsmål? Ta kontakt med talsperson for Alliansen, Ola Ekeberg Apenes (Drammens Ballklubb) / klubbkoordinator@dbk.no / 99161311.

9 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page